Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Wij zijn jarig!

Vandaag bestaan wij 3 jaar. We zijn super trots op wat we gepresteerd hebben in deze 3 jaar. Wat hebben we veel ondernemers kunnen helpen aan een geschikte financiering met het PIN Voorschot. Wat zijn de ervaringen van de mensen die al 3 jaar fulltime aan PIN Voorschot werken?

Diederik
Na meerdere business plannen, heel veel gesprekken met vrienden, familie, een advocaat en CCV; en met een spaarpotje en oneindig veel enthousiasme van Dwina, Floris en mijzelf ging op 1 maart 2015 de EMF website in de lucht en de eerste “drieluik” brochure in de handgeschreven enveloppen. 
Björn en Monique staan in de startblokken om respectievelijk het oosten en westen van Nederland te veroveren met ons prachtig nieuwe financiële product.
Wat een overwinning om al op dag één ruim 20 website hits te hebben! (ondanks dat dit vermoedelijk mijn moeder, broer, zussen, kinderen en neven en nichtjes waren). 
Op dag 2 volgt de eerste aanvraag, nog wel voor het maximum bedrag van € 50.000. Even slikken, want als dat fout gaat zal het een hele grote strop zijn. Maar we wíllen juist risico nemen en ondernemers helpen en dus keuren we de aanvraag goed. De “fintech” manier van aflossen werkt nog niet, en dus moeten we via een omweg alle splitsingen handmatig doen. Een aantal maanden ná 1 maart surf ik dagelijks met tussen de 30 en 40 inlogcodes van bankrekening naar bankrekening om de splitsingen van de PIN omzet van onze klanten handmatig te doen.  En dan komt eind 2015 het verlossende woord van CCV dat ze voldoende vertrouwen in ons hebben om hun systemen aan te passen om die splitsingen geautomatiseerd te doen. Nu drie jaar later hebben we iedere dag rond 400 splitsingen. Dat hadden we niet meer handmatig kunnen doen.

Ook ons managementsysteem, dat begon met een spreadsheet was al snel niet meer toereikend en Wim “the Wizzard” bouwt nu al twee en een half jaar aan PIMS, het PIN Voorschot Management Systeem.  Zonder zou niet meer mogelijk zijn, maar het is nooit af.

Het team is inmiddels versterkt, maar het is nog heel overzichtelijk. 8 full time medewerkers, een part timer en een studente via een uitzendbureau. Wat is het leuk op vrijdagmiddag tijdens het werkoverleg als het hele kantoor bruist van energie en mooie ervaringen met klanten uitwisselt. Na 4-en komt er een drankje op tafel en spelen we darts. Het eerste dartboard is versleten en aan vervanging toe. Ik heb de belofte gedaan dat er bij de volgende mijlpaal een flipperkast komt.

Ondernemen is leuk!

Dwina
Hoe spannend is het om op je oude dag nog aan een nieuw bedrijf mee te werken. Wederom dag en ook een klein beetje nacht mee bezig zijn!! Ik durf mijzelf een geluksvogel te noemen. Heel wat jaren gewerkt, vervolgens 2 mooie zonen omarmd, verlies gedragen en toekomst omarmd. EMF/PIN Voorschot, een nieuw bedrijf die met een geheel nieuw concept op de financieringsmarkt voor het MKB kwam zit in die toekomst. Financiële voorschotten vanaf 2K tot 50K verlenen aan winkels en horecaondernemingen, maar dan heel anders! Diederik en ik, 2 flexplekken…, ons kantoor en kort daarna Dullie en Mo, 2 x 2 flexplekken!! Uitdaging No. 1 voor mij was en is nog steeds de MKB’er zelf het PIN Voorschot laten ervaren en na het aflossen van het voorschot het gemak van mogen lenen en dus weer mogen ondernemen. 

Monique
Dag één bij EMF begon in Mijdrecht. Niet in mijn eigen dorp, maar een dorp verder om eerst eens te oefenen op de introductie van het PIN Voorschot. Op het moment dat de brochure voor het PIN Voorschot werd afgeleverd bij de winkels, liep ik achter de postbode aan naar binnen met een glimlach en eenzelfde brochure. Enthousiast vertelde ik dat wij een nieuw bedrijf zijn, die ondernemers wil helpen daar waar de banken zijn afgehaakt. Dit werd vol herkenning beaamt. Verschillende winkeliers verwezen mij door naar de vereniging Zakenvrouwen van de Ronde Venen. Lilian, eigenaresse van de lingeriezaak én bestuurslid van de vereniging bood mij een kop koffie aan en het eerste PIN Voorschot is daar goed terecht gekomen. Ook nu nog is Lilian een zeer gewaardeerde klant en sponsor van ons (???) en het PIN Voorschot. 

Daarna is er veel gebeurd. De verschillende branches van bijvoorbeeld schoenen, kleding, horeca en sport worden op vele manieren benaderd: persoonlijk, brochure, maar ook via de accountant, branche- of inkoopvereniging. Ook op de vele beurzen zijn we aanwezig om ons bekend te maken en de mogelijkheden uit te leggen. We kunnen hele boeken schrijven over wat we meemaken. Van huilende klanten (van blijdschap gelukkig), leguanen en kleinkinderen. Heerlijk is om met een relatief klein bedrag, een groot verschil voor de klant te kunnen maken!!

Björn
Een eerste baan bij een startup. Ik heb niet lang getwijfeld om te starten bij PIN Voorschot. Spannend was het natuurlijk wel. Mijn eerste ervaring op de arbeidsmarkt bij een bedrijf met veel onzekerheden. Dat bood ook veel kansen en energie om er iets moois van te maken. Wat als onzeker begon is nu uitgegroeid tot een mooi bedrijf en voor mij alweer 3 jaar hele waardevolle en unieke (werk)ervaring. 

Samen met 8 collega’s vormen we een hecht en hardwerkend team. Gelukkig is er tijdens ons tweewekelijkse werkoverleg ook altijd tijd voor plezier en vertier. De overige dagen zijn onze sales adviseurs op bezoek bij (potentiële) klanten. Het is erg prettig werken met de gedachte dat iedereen fanatiek is en er alles aan doet om het PIN Voorschot een succes te maken. Op naar nog vele mooie jaren!

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren