Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Stagiair David Bos sprak 21 ondernemers over het PIN Voorschot

Deze week rondt David Bos zijn afstudeerstage af bij EMF Finance. Het afgelopen half jaar sprak hij 21 ondernemers die met het PIN Voorschot werken en ging hij met de adviseurs mee het land in. David: “Ik ben door de eigenaren overal vriendelijk ontvangen. Het zijn allemaal ontzettend gedreven mensen. Die gesprekken zijn erg leerzaam geweest.” Dank aan onze gastvrije ondernemers én aan David!

Met ondernemers in gesprek
David: “Het sociale aspect is erg belangrijk. Ik merkte dat ook bij alle ondernemers die ik sprak.” David bezocht 21 eigenaren van restaurants en eetcafés in de regio’s van adviseurs Monique, Karst en Melle. “Ik ben het hele land door gecrost, net als de accountmanagers zelf eigenlijk, om ze te bezoeken. Ik wilde graag bij de ondernemers langs omdat ik een beeld wilde hebben hun en hun zaak.” David interviewde de horecabazen over hun ervaring met het PIN Voorschot. “Ik merkte dat voor veel van hen de samenwerking met PIN Voorschot gewoon goed voelt.”

“Met Karst ben ik bijvoorbeeld bij een eigenaar van een shoarmatent geweest die met het PIN Voorschot werkt. Met klanten in gesprek gaan vond ik verreweg het leukste. Daarna gingen we in Apeldoorn langs bij een nieuwe klant om uit te leggen hoe het PIN Voorschot precies werkt. Gaaf om te zien hoe goed die persoonlijke benadering ontvangen wordt bij de ondernemers. Alle ondernemers die ik gesproken heb benadrukten dat ook.” 

Appende adviseurs  
“Dat is gewoon het sterkste punt aan het PIN Voorschot. Je kunt makkelijk met een adviseur in contact komen door een sms’je of belletje, dan heb je gewoon binnen een uurtje antwoord. Karst, Melle en Monique doen vaak een appje tussen door om even een vraag van iemand te beantwoorden. Als ondernemer kun je je richten op je zaak. Je hoeft niet te denken aan de administratie of het terugbetalen en hulp is altijd dichtbij. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ik heb gemerkt dat ondernemers hier best wat meer voor over hebben dan voor een lening bij de bank.” 

Eigen onderneming 
David weet zelf ook het nodige van ondernemen. Hij runt namelijk een bedrijf in chauffeursdiensten. David: “Samen met een aantal studenten rijden we mensen rond in hun eigen auto. Dat is bijvoorbeeld erg handig voor ouderen die vaak zelf niet meer de weg op gaan. Zij vinden het fijn om dan een praatje te houden, ik ben soms bijna een maatschappelijk werker.”

Mening over lenen  
We vroegen David of zijn mening over alternatieve financieringen veranderd is. David: “Ik merk dat mensen steeds meer open worden over hun financiële situatie. Ze lopen er niet mee te koop maar het wordt wel bespreekbaarder. We hebben allemaal geld nodig om te ondernemen. Niet iedereen komt in een gespreid bedje terecht en heeft het geld om een onderneming op te starten. Geld lenen om te investeren, dat hoort bij het ondernemerschap.” 

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren