Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Slimmer en groter inkopen voor webwinkel

Na tegenvallende cijfers in 2016 en een bedrijfsovername gebruikt eigenaar Frank het WEB Voorschot voor zijn webwinkel. “Uiteindelijk gaat het om het verhaal van jezelf als ondernemer. Je wilt uit een negatieve spiraal komen maar daar heb je hulp bij nodig.” Nu gebruikt hij de liquiditeit om slimmer en groter in te kopen in het buitenland.

Tegenvallers 
Frank: “Mijn toenmalig compagnon en ik zijn gestart in 2010. Naast een winkel zijn we toen met een webshop begonnen. We wilden inspelen op de verschuiving naar online. Ik kom zelf uit de IT, dus mijn passie ligt bij de webshop. Maar gelukkig vind ik de winkel inmiddels ook leuk.”  

“De cijfers van 2016 waren niet zo florissant. Dat is ook de reden geweest voor de bedrijfsovername.  Dan is het lastig om financiering los te krijgen bij de traditionele partijen. Ik kwam WEB Voorschot toen online tegen. Uiteindelijk zijn we overgestapt naar MultiSafepay om een financiering via EMF mogelijk te maken.”

Slimmer inkopen 
“Ik wilde ook inkopen doen via de niet traditionele kanalen omdat dat ons veel geld oplevert. Vandaar de behoefte aan de liquiditeit. Slimmer en groter inkopen in het buitenland loont.” Frank ontving als webshophouder een voorschot op zijn online omzet. Deze valt te investeren in de webwinkel, bijvoorbeeld in nieuwe voorraad.

Frank: “Het prettige is, je merkt er niks van. Buiten het feit dat er minder geld gestort wordt op je rekening. Er wordt gewoon een bedrag ingehouden, dat maakt het erg plat en eenvoudig. Er hoeft weinig te gebeuren om het WEB Voorschot in te zetten. Dat is erg prettig. Plug & play om het zo maar te zeggen.” 

Snel doorgroeien 
De snelheid en de manier van werken is hem goed bevallen. “Er wordt meer gekeken naar het probleem en wat je nodig hebt. In plaats van; ‘Hoeveel heb je vorig jaar overgehouden?’ Je wilt uit een negatieve spiraal komen maar daar heb je hulp bij nodig.” 

“De snelheid en korte lijnen met mijn contactpersoon, Karst, heb ik als meest positief ervaren. Uiteindelijk gaat het om het verhaal van jezelf als ondernemer. Het gaat om je eigen probleem. Misschien is het niet de goedkoopste oplossing, maar soms is dat niet belangrijk. Het zorgt ervoor dat je snel door kan en kan groeien. Er hoeven niet hele moeilijke plannen op tafel te komen. Ik heb geen businessplan hoeven inleveren waar vervolgens drie afdelingen wat van moeten vinden. Dat is het lekkere, het is heel simpel.” 

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren