Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Kristian Lapré van DressNoCode: “Het inkopen van onze collectie is nu nóg gemakkelijker”

11 jaar geleden begonnen de broers Kristian en Martin een online fashion webshop met - voornamelijk Scandinavische - kledingmerken, die zich kenmerken door hun unieke designs, pasvorm en kwaliteit. Ook zijn de mannen distributeur van topmerken voor een groot aantal winkels in Nederland. Voor de inkoop reizen zij meerdere malen per jaar af naar steden als Kopenhagen en Stockholm. Kristian: “Mede dankzij het WEB voorschot hebben we nieuwe merken kunnen toevoegen.”

DressNoCode
Kristian: “De door ons ingekochte collectie hangt in onze showroom. Daar kunnen de winkeliers hun collectie voor het komende seizoen zien en aanschaffen. Wij bezoeken onze afnemers ook zelf. Tevens wordt de collectie via de webshop aangeboden aan consumenten.”

Voorschot
“Om tweemaal per jaar de gehele nieuwe winter- en zomercollecties aan te schaffen is WEB Voorschot ideaal. De financiering wordt afbetaald met een vooraf bepaald percentage uit de verkopen van de webshop. De bedrijfscijfers moeten natuurlijk wel in orde zijn, je moet kunnen laten zien dat je het terug kunt betalen.”

“Eerder deden we zelf de voorfinanciering, maar dit is veel idealer, omdat we zo onze eigen liquide middelen vrij kunnen houden. Mede door deze manier van financieren hebben wij een aantal nieuwe merken aan ons agency, distributieschap onze webshop kunnen toevoegen.”

Goed en snel geregeld
De samenwerking met Floris en Melle van EMF van WEB Voorschot ervaren ze als zeer positief. “Het is een informeel en prettig contact. Floris kwam bij ons langs om alles te bespreken en daarna is alles heel snel geregeld. Ze denken goed met je mee. Hij regelde daarvoor de overgang naar Pay.nl, dit is de service die de pinbetalingen van de webshop faciliteert. De betalingen worden snel afgehandeld en de tarieven zijn heel gunstig.”

Ideale financiering
Kristian: “Wij waren de eerste webshop met wie ze WEB Voorschot als pilot hebben gestart. We hebben deze vorm van financiering nu driemaal gedaan, om voor het volgende seizoen een nieuwe collectie te kopen. En dat steeds naar volle tevredenheid.

WEB Voorschot is uitermate prettig om mee samen te werken, we hebben nooit eerder stilgestaan bij een financiering, maar dit is toch wel heel makkelijk. Voor heel veel ondernemers met een eigen webshop zou dit een uitkomst zijn.”

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren