Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Floris Werdmölder: ‘Succes van een Voorschot terugzien in de cijfers van de ondernemer; fantastisch’

Floris Werdmölder beoordeelt alle WEB- en PIN Voorschot aanvragen. Ook behandelt hij de dubieuze debiteuren en is betrokken bij de financiën en operatie van EMF. “Als ik aan vervolgcijfers zie dat een ondernemer beter heeft kunnen draaien dankzij een voorschot op zijn PIN omzet; dat is fantastisch,” zegt Floris. Samen met zijn broer Diederik zetten ze de eerste stappen richting EMF Finance. Floris werkte toen nog bij de Rabobank. “Het grootste verschil? Wij kunnen risico’s nemen die een bank niet neemt. We schrikken er niet van als het vermogen of de winst negatief is.”

Risico’s nemen
Floris “Bij de Rabobank had ik ook veel te maken met het MKB. Een reguliere bank stelt de vraag: bestaat dit bedrijf over 5 a 10 jaar nog? Want zij gaan een lange termijn relatie aan. Wij willen een korte boost geven aan de liquiditeit. Wij kunnen daardoor risico’s nemen die een bank niet neemt. De terugbetaling start immers ook meteen, de terugbetalingstermijn is veel korter. Dat is het grote verschil.”  

Reëel zijn  
Bij de beoordeling van een PIN Voorschot kijken we naar het vermogen, de winst en de hoogte van crediteuren. “Ik schrik er niet van als twee van die drie negatief zijn. Maar we moeten wel bepaalde potentie zien. Bijvoorbeeld in de toenemende winstgevendheid of lagere lopende schulden en minder crediteuren.” 

“Daarnaast is belangrijk: Hoe verhoudt de PIN omzet zich tot de totale omzet? Kunnen we een bepaald percentage splitsen voor de afbetaling?” De afbetaling van een PIN Voorschot verloopt immers via de omzet van een onderneming. Als je minder omzet hebt op een dag, los je ook minder af. “Het mag nooit zo zijn dat we een te hoog bedrag gaan splitsen en dat we daardoor ondernemers in de problemen brengen. Ons doel is in alle opzichten om ondernemers te ondersteunen.”

Gedreven MKB’ers 
De adviseurs van EMF, Karst, Melle en Monique, gaan altijd langs bij ondernemers op de zaak. Floris: “Zij zien de gedrevenheid. Die kan ik natuurlijk vanuit de cijfers niet altijd zien. De meeste MKB’ers zijn hele gedreven ondernemers. Het gesprekverslag van accountmanagers lees ik dan ook altijd. Het geeft weer hoe een eigenaar in de wedstrijd zit.” 

Wat kan wél  
Floris: “Als we weer mooie nieuwe klanten scoren, daar haal ik mijn voldoening uit. Als ik de beoordeling doe, kijk ik altijd naar hoe het wél kan. Het moet verantwoord zijn, maar we willen echt proberen om ondernemers te helpen. Zodra we een mogelijkheid zien verstrekken we het voorschot. Als het een mooie transactie wordt en je ziet aan de vervolgcijfers dat ondernemers door het voorschot beter hebben kunnen draaien dan is  dat  fantastisch. Die ondernemingen hebben we gelukkig heel veel.” 

Flexibel aflossen  
Als voordelen van het product noemt Floris; snelheid, liquiditeit en gemak. Je kan een periode overbruggen of een boost te geven aan je omzet. Floris: “Je zit niet met deadlines aan het einde van de maand. Dat de bank de lening incasseert, terwijl jij ook net je personeel en belasting moet uitbetalen. Het PIN Voorschot loopt gelijk aan je omzet dus dat merk je eigenlijk niet. Het werkt heel erg flexibel.”

Om tafel met Floris of een van de andere adviseurs? Neem vrijblijvend contact met ons op.   

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren