Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Festival Paradigm: 'Prettiger werken met financiële speelruimte"

Technofestival Paradigm is een driedaags fenomeen in Groningen en trok afgelopen zomer 10.000 bezoekers. “We groeien nog elk jaar door”, vertelt mede-eigenaar Piter Terpstra. Het Groningse evenement maakte gebruik van een voorschot van één maand. Piter: “Vooraf aan het festival zijn er zoveel kosten. Die financiële speelruimte heb je gewoon nodig.” 

Voorfinancieren 
Piter: “Vorig jaar zijn we naar een nieuwe locatie verhuisd, in dat terrein hebben we veel moeten investeren. Alles gaat via voorfinanciering: artiesten, voorzieningen, personeel. Het voorschot gebruiken we om dat makkelijker te laten verlopen. Je wil met leveranciers en artiesten in gesprek blijven zodat we geen afzeggingen of dergelijke krijgen.

Vlak voor het een evenement komen er zoveel kosten op je af, ook vaak onverwachte dingen. Het is prettiger werken met wat financiële speelruimte.”

Snel
Paradigm ontving een voorschot van een maand. Piter: “Het ging heel snel, super. Die snelheid is het grootste voordeel. Het was op deze manier heel makkelijk voor ons. We hebben nog nooit een krediet bij de bank gehad maar werken met een mix van andere financieringen. Crowdfunding, particuliere investeerders en nu het voorschot van EMF. We hebben dat nodig om onze plannen steeds weer waar te maken.”

Aanrader
Ook voor EMF was dat nieuw, een voorschot van één maand in plaats van een langer traject. Piter: “Ze hadden het nog nooit op deze manier gedaan. Het is een partij die het ook leuk vindt om nieuwe dingen te proberen en daar samen risico in te nemen.

Inmiddels is het tweede voorschot aangevraagd. Ons businessmodel heeft zich al bewezen, we kunnen bijvoorbeeld de pin-historie laten zien. Het contact verliep makkelijk, we kregen telkens snel antwoord. Ik zal EMF anderen zeker aanraden.”

Wilt u ook uw event eenvoudig voorfinancieren? Klik hier voor de mogelijkheden en neem contact op.

 

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren