Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

EMF-oprichter Diederik: “Door ondernemers, voor ondernemers”

“Als sportfan ben ik een groot bewonderaar van Phil Knight, de oprichter van Nike. Hij begon als hardloper en ontwikkelde zijn eigen loopschoenen die hij vervolgens uit de achterbak van zijn auto verkocht op toernooien. Inmiddels is het een van de meest bekende en succesvolste merken ter wereld.

Ondernemen staat centraal. Met die gedachte zijn we EMF Finance begonnen: het voor vele ondernemers mogelijk maken weer te ondernemen. Kapitaal en arbeid zijn alle twee nodig voor het voeren van een onderneming. Wij verschaffen graag het kapitaal voor de winkeliers en horecaondernemers die we vaak erg veel arbeid in hun onderneming zien stoppen. Van zo’n combinatie worden we allebei blij J. Dat we veel ambitieuze MKB’ers kunnen steunen bij hun droom, daar geniet ik het meest van.

Zoals winkeliers en horecaondernemers; de ‘helden van de straat’ noemen we ze graag. Ze houden de binnensteden levendig en werken zich daarvoor vaak een slag in de rondte. Zij zijn vaak met een relatief klein bedrag enorm geholpen om hun onderneming voort te zetten of te verbeteren. Kleine bedragen zijn geen probleem en we ‘ontzorgen’ de ondernemer bij de aflossing. Bovendien nemen we zelf een gedeelte van het risico als de omzet tegenvalt.

Zo hebben we al ruim 600 klanten gesteund in hun onderneming. Zodat ze verder kunnen werken aan hun droom. Net als Phil Knight, het lukte hem uiteindelijk een wereldmerk te creëren met Nike. Dit door dat hij de goede kwaliteit van zijn schoenen wist te combineren met superbe marketing ‘JUST DO IT’. Hij was overigens niet de uitvinder van de ‘spike’, dat was Adi Dassler. Nu is hij vooral actief om de wereld te verbeteren, iets waar we naar mijn idee veel knappe koppen en veel geld voor nodig hebben.

Dat is ook het mooie aan dit werk, ik kom zoveel geweldig boeiende ondernemers tegen. Iedereen heeft een uniek verhaal en sommigen daarvan zijn echt om te smullen. We zeggen vaak tegen elkaar dat we een boek moeten gaan schrijven.”

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren