Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Een meevaller voor winkeliers & horecaondernemers in Nederland?

“Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” Met die tekst adverteert de belastingdienst om aan te geven dat ze klantvriendelijk wil zijn. Dat lukt tot op zeker hoogte. Maar makkelijk en duidelijk zijn geen synoniemen. Tenminste niet waar het de OZB en de WOZ betreft.

Het is niet realistisch om te verwachten dat winkeliers en horecaondernemers specialist zijn op het gebied van belastingen en prima de weg weten in de alfabet-soep van afkortingen zoals IB; LB; VpB; BTW; en OZB en WOZ.

Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om advies in te winnen bij een belastingadviseur, accountant of administratieconsulent. Maar dan moet je wel eerst weten dat je advies nodig hebt! (En dan natuurlijk ook de bijbehorende kosten willen betalen.)

Gelukkig zijn er her en der verspreid tal van bronnen waar gratis advies te verkrijgen valt. Op dit blog ga ik proberen dat soort adviezen voor winkeliers en horecaondernemers te verzamelen om hen op die manier tijd en moeite te kunnen besparen.

Zo werd ik onlangs door onze partners van MKB Belangen gewezen op een uitstekend artikel van de hand van Niels Dreierink van TIP Vastgoed met nuttige informatie en tips over de OZB belasting die ondernemers moeten betalen. Niels legt op heldere wijze uit hoe de Onroerende Zaak Belasting (OZB) wordt vastgesteld op basis van de WOZ-waarde die de gemeente eenzijdig voor bedrijfspanden vastlegt. En dat dit niet altijd op de juiste wijze gebeurt. Eenvoudig een bezwaarschrift indienen kan mogelijk een besparing opleveren.

Let wel: het bezwaarschrift moet vrij kort na de datum van de WOZ beschikking ingediend worden.

Nadelen van het indienen van een bezwaarschrift lijken er niet echt te zijn, dus wat let u?

Ik raad iedere winkelier/horecaondernemer aan een paar minuten te investeren in het lezen van het artikel van Niels Dreierink. Een investering die mogelijk een hoog rendement kan opleveren!

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren