Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Dwina: “Durf weer te ondernemen!”

Dwina Winter zet zich vol enthousiasme in voor de public relations en communicatie sinds de start van EMF. Alles om het succes en de kracht van PIN Voorschot te bewijzen. ‘Durf te ondernemen’, is haar motto. “Focus juist op wat goed gaat in je onderneming. Probeer daarvan te profiteren.”

‘Bewijs het maar’ 
Dwina: “Als we de kans krijgen om ergens ons verhaal te mogen doen, dan geeft me dat de grootste kick. Ongelofelijk om te zien dat we met een nieuw product, van niets iets hebben gemaakt. Juist omdat iedereen zei: ‘Wat eng’, ‘wat nieuw’, ‘ik ga liever naar de bank’. Dat maakte de drive om het PIN Voorschot te bewijzen ook groter. Nu zijn we actief bij winkeliers van kleding tot schoenen, opticiens, restaurants en drogisterijen. Waanzinnig.” 
 
“Dat is in mijn ogen het belang van goede PR. Ik wil blijven opboksen tegen taboes en murw geslagen ondernemers. Want ik merk dat veel eigenaren steeds minder durven. De financiering wordt al zo lang afgehouden. Als je enkel hoort: ‘je kan niks lenen’, ‘je mag niks lenen’. Dan gaat het enthousiasme ook weg. Je ideeën gaan weg. We willen er zijn voor de ambitieuze ondernemer die weer durft te ondernemen.” 

Durf! 
Dwina’s advies voor ondernemers is duidelijk: “Durf te ondernemen. Focus op wat goed gaat in je onderneming. Hoe kan je daarvan profiteren? Of dit nog meer benutten? Heb je bijvoorbeeld een gunstige ligging van je terras? Met heaters kun je nog langer van de zomeravonden profiteren. Mensen blijven immers langer zitten. Zo duurt je zomerperiode opeens 1,5 maand langer en maak je meer omzet. Zo’n investering wil je niet pas na de zomer doen. Juist met de kleine bedragen die je met het PIN Voorschot kan lenen, kun je veel doen.” 

Succesverhalen 
Een onderneming die haar in het bijzonder bijblijft? Twee ouders, beiden met een eigen onderneming, die een PIN Voorschot aanvroegen zodat hun zoon zijn eigen winkel kon beginnen. “Met die twee voorschotten konden ze samen zijn startkosten financieren. Meubilair, verf, apparatuur, enzovoort. Twee ondernemers die zich inzetten voor één nieuwe winkel. Hoe bijzonder.” 

“Maar ook een restauranteigenaar die eerder zijn tweede vestiging kon openen dankzij het voorschot. Of een opticien die afhankelijk was van een specifiek apparaat. De financieringsaanvraag bij de bank duurde lang en werd uiteindelijk afgewezen. Dan ben je gewoon je klanten kwijt. Klanten zullen snel naar een andere opticien opzoek gaan. Dan moet je toch snel verder kunnen?”     

Aanstekelijk 
“Diederik lacht me wel eens uit. Als we in een restaurant zitten tover ik soms een flyer van PIN Voorschot uit mijn tas. Ik kan het niet laten!” Dwina’s fanatisme komt ook tot uiting in haar ‘LinkTinderen’. Dwina: “Als ik getriggerd word door een goed artikel of leuke update op LinkedIn dan leg ik contact met iemand. Of het nu de eigenaar van een groothandel is of een accountant. Misschien wat onconventioneel, maar ik raad het iedereen aan. Oprechte interesse is de beste PR.” 

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren