Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Shermal heeft het ondernemershart op de juiste plek

Eigenaar Shermal Verwoolde is ondernemer tussen de pauwen en zwanen. In zijn lunchroom, het Paviljoen, leidt hij jongeren op die een tweede kans verdienen. Dit voorjaar gebruikte hij het PIN Voorschot als extra werkkapitaal. Shermal: “Vlak voor het hoogseizoen konden we grote cateringklussen aannemen, inkopen doen en het terras opknappen. Het werkt doeltreffend en snel.” 

 Groene oase  
“Het Vogeleiland is een groene oase midden in de stad. Ik kwam er als kind al met mijn oma en vond het altijd een bijzondere plek,” vertelt Shermal. Bijzonder is het Vogeleiland zeker. In het stadspark tussen het station en het centrum van Deventer scharrelen kippen en pauwen rond. Verscholen tussen de bomen staat het Paviljoen, de lunchroom van Shermal. “Ik wil dat mensen verrast worden, door het uitzicht over het park, de rust en het vriendelijke ontvangst.”

 Jongeren opleiden
Dat vriendelijke ontvangst doet hij met een team van jongeren én professionals. Shermal: “Ik leid hier jongeren op die het lastig hebben in de samenleving. Deze jongeren hebben extra hulp nodig om hun talenten te ontwikkelen en die in de praktijk te brengen. Niet iedereen heeft het even makkelijk gehad. Waar die drive vandaan komt? Ik heb een achtergrond in de zorg en het onderwijs. Mensen een kans bieden, daar gaat het mij om.”

Crowdfunding
Vorig jaar zette Shermal een crowdfundingsactie op voor het opknappen van het Vogeleiland. “Bij banken duurt het aanvragen van krediet lang en gaat het moeizaam, dat is gewoon een feit. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende vormen van financieren. Door deze te combineren kom je een heel eind.”

Gemak
Dit voorjaar had Shermal behoefte aan wat extra werkkapitaal. “Ik moest inkopen te doen, personeel betalen en ik wilde het terras opknappen. In het hoogseizoen wil je gewoon door. Het PIN Voorschot was binnen een week geregeld. Het is een hele doeltreffende oplossing met snel kapitaal. Je hebt er als ondernemer geen omkijken naar omdat het via je pinomzet afgelost wordt. Het gemak van het PIN Voorschot is het grootste voordeel voor mij.”

Na-zomeren
Shermal: “Ik hoop dat mensen de komende periode vooral komen genieten van het uitzicht en de lunchkaart. Ook in de avond of voor een high tea kunnen mensen bij ons terecht.  Daarnaast zijn vrijwilligers ook altijd welkom, die kunnen zich aanmelden bij Stichting het Vogeleiland.”

Terug naar blog
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren