Slim investeren: speeltoestel publiekstrekker Restaurant aan de Meule

Michel Reijnders, eigenaar van Restaurant aan de Meule investeerde onlangs in een speeltoestel. Nu trekt hij meer publiek en blijven gasten langer zitten; extra omzet dus. Michel: “Een grote aanschaf is echter een aanslag op je liquiditeit. Met PIN Voorschot was de aankoop snel uitvoerbaar. Nu kunnen we aflossen, zonder dat we daar omkijken naar hebben.”

Lees het hele artikel

Slimmer en groter inkopen voor webwinkel

Na tegenvallende cijfers in 2016 en een bedrijfsovername gebruikt eigenaar Frank het WEB Voorschot voor zijn webwinkel. “Uiteindelijk gaat het om het verhaal van jezelf als ondernemer. Je wilt uit een negatieve spiraal komen maar daar heb je hulp bij nodig.” Nu gebruikt hij de liquiditeit om slimmer en groter in te kopen in het buitenland.

Lees het hele artikel

HELP...! Het gaat (nu) goed

De economie groeit, de koopkracht stijgt en de werkloosheid daalt. Het gaat dus goed in Nederland. Als ondernemer wil je dat graag terugzien in een stijgende omzet en meer winst. Maar dat gaat niet vanzelf!

Lees het hele artikel

Stagiair David Bos sprak 21 ondernemers over het PIN Voorschot

Deze week rondt David Bos zijn afstudeerstage af bij EMF Finance. Het afgelopen half jaar sprak hij 21 ondernemers die met het PIN Voorschot werken en ging hij met de adviseurs mee het land in. David: “Ik ben door de eigenaren overal vriendelijk ontvangen. Het zijn allemaal ontzettend gedreven mensen. Die gesprekken zijn erg leerzaam geweest.” Dank aan onze gastvrije ondernemers én aan David!

Lees het hele artikel

Dat gaat je geen bal aan!

Ondernemers zijn over het algemeen best vrijgevig als het om persoonlijke informatie gaat. In onze dagelijkse praktijk horen we over geboortes, huwelijken en verjaardagen maar ook over ziektes, echtscheidingen en overlijdens. Niet alleen goed nieuws wordt gedeeld.

Lees het hele artikel

Kristian Lapré van DressNoCode: “Het inkopen van onze collectie is nu nóg gemakkelijker”

11 jaar geleden begonnen de broers Kristian en Martin een online fashion webshop met - voornamelijk Scandinavische - kledingmerken, die zich kenmerken door hun unieke designs, pasvorm en kwaliteit. Ook zijn de mannen distributeur van topmerken voor een groot aantal winkels in Nederland. Voor de inkoop reizen zij meerdere malen per jaar af naar steden als Kopenhagen en Stockholm. Kristian: “Mede dankzij het WEB voorschot hebben we nieuwe merken kunnen toevoegen.”

Lees het hele artikel

Franchise+: inspiratie & informatie

Donderdag 23 november 2017 vindt het Franchise+ Event plaats; de jaarlijkse inspiratiedag voor franchisegevers uit alle branches. Diederik spreekt namens EMF over alternatieve financieringen tijdens dit event en vertelt over de mogelijkheden die wij franchisenemers kunnen bieden. In de aanloop van het event spraken we met Guido van der Horst, uitgever van Franchise+.

Lees het hele artikel

Succesvol de winter & feestdagen door!

De belangrijkste tijd van het jaar breekt aan voor vele MKB ondernemers. De periode dat de consument zijn geld uitgeeft en graag verwend wil worden. Het geld kan maar één keer uitgegeven worden en dat moet natuurlijk bij u gebeuren!

Lees het hele artikel

Festival Paradigm: 'Prettiger werken met financiële speelruimte"

Technofestival Paradigm is een driedaags fenomeen in Groningen en trok afgelopen zomer 10.000 bezoekers. “We groeien nog elk jaar door”, vertelt mede-eigenaar Piter Terpstra. Het Groningse evenement maakte gebruik van een voorschot van één maand. Piter: “Vooraf aan het festival zijn er zoveel kosten. Die financiële speelruimte heb je gewoon nodig.”

Lees het hele artikel

Melle; EMF-accountmanager in regio ZUID-Nederland

Melle Koers, accountmanager van het zuiden, begon zelf als verkoper op de markt en gebruikt die ervaring nu om andere ondernemers te adviseren. Melle: Ik herken de positie waarin ondernemers zitten en put uit eigen ervaring. Je onderneemt om geld te verdienen. Ik vind het razend interessant om te sparren over welke opties iemand heeft voor zijn financiering en onderneming.

Lees het hele artikel

Deze maand arm :-( Volgende maand rijk:-)

KABOEM! Het vuurwerk knalt op middernacht en de vuurwerkverkoper kijkt met een blijde grijns naar zijn goedgevulde kassa. Maar een paar weken geleden was die kassa helemaal niet vol. En juist toen moest hij zijn voorraad (aan)betalen in de wetenschap dat er nog een paar weken niets verkocht zou worden. Een duidelijk geval van “de kost gaat voor de baat uit”.

Lees het hele artikel

"De snelste oplossing voor retailers"

“Het ondernemers zo makkelijk mogelijk maken. Dat is ons doel. In de retail is snelheid belangrijk, je wil snel extra geld inzetten voor je winkel als dat nodig is. Het PIN Voorschot is dan de snelste oplossing.” Dave Quadvlieg is branchespecialist schoenen & sport bij INretail. Hij deelt zijn kijk op het PIN Voorschot.

Lees het hele artikel

Case Study: Point Fashion

Op 1 december 2016 zijn Naveed en Albertino de mooie kledingwinkel Point Fashion begonnen aan de Westzijde in Zaandam. Voor de opening is het hele pand verbouwd en het ziet er fantastisch uit.

Lees het hele artikel

Column Diederik Werdmölder: “Financieel Tinderen”

Als ondernemer heb je veel keuze om een partner voor de financiering van je onderneming te vinden. Maar hoe vind je nou die partner waar je een gelukkige relatie mee op kunt bouwen? Maar hoe vind je nou die partner waar je een gelukkige relatie mee op kunt bouwen? Kun je dat beoordelen aan de hand van uiterlijke kenmerken? Of ga je er tijd en moeite in te stoppen om ook de niet zichtbare kenmerken van je toekomstige zakenpartner te ontdekken?

Lees het hele artikel

Ontmoet onze collega Karst de Jong

Karst de Jong over ondernemers, ambities en risico’s Karst de Jong, accountmanager voor regio Oost–Nederland, vertelt als EMF–teamlid van het eerste uur over wat hij voor u kan betekenen. “Ondernemers staan voor hun eigen zaak. Dat vind ik mooi. Daarmee onderscheiden ze zich van iemand in loondienst. Ze durven risico’s te nemen voor hun passie. Dan is het niet gek als je soms financiële hulp nodig hebt. Dat hoort bij het vak. Het is gaaf dat we die mensen kunnen helpen, dat geeft mij ook voldoening.”

Lees het hele artikel

Omzet winkeliers eerder beschikbaar

Met de paasdrukte voor de deur en vanaf gisteren de snelwegen overvol, is de toeristenstroom in Nederland in volle gang. De late Pasen is dit jaar zeker in zijn voordeel gezien de kans op beter weer en er zit meer ruimte tussen de voorjaarsvakantie.

Lees het hele artikel

Voorwoord

Binnensteden, winkelstraten en winkelcentrums economisch gezond houden! Iets waar we ons iedere dag mee bezig houden!

Lees het hele artikel

Blog

Algemene voorwaarden - Privacy beleid

Vragen via chat

Tijdens openingsuren zijn we bereikbaar via de chat.

Chat nu

Whatsapp

Vragen? Je kunt ons ook een berichtje sturen via Whatsapp!

Bereikbaar op:
06 15 63 25 35