Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Je pinautomaat is slimmer dan je denkt

Het is bijna overbodig om te vertellen dat een pinautomaat onmisbaar is in je zaak, maar bij deze toch een eervolle vermelding voor het slimme apparaatje. Waar je een paar jaar geleden niet overal je bankpas kon trekken om een betaling te doen, komt dat nu zelden meer voor. Groot, klein, avondwinkel, kapper, snackbar of marktkraam. Pinnen kan overal. Je pinautomaat ken echter nog meer dingen dan je zou denken.

Lees het hele artikel

Het strandpaviljoen in 2020

Wat verwachten bezoekers van een strandpaviljoen tegenwoordig? Ook strandspaviljoens hebben te maken met duurzaamheid en de ontwikkelingen in de reguliere horeca. Welke trends zijn er te bespeuren en wat kun je doen om je strandpaviljoen '2020 proof' te maken?

Lees het hele artikel

De 4 belangrijkste redenen waarom mensen een fysieke winkel bezoeken

Wanneer koopt iemand nog iets in de winkel in plaats van online? Vaak wordt er gezegd dat de fysieke winkels ten dode zijn opgeschreven. Het tegendeel is gelukkig waar. Consumenten geven namelijk aan de fysieke winkel nog regelmatig te bezoeken. We hebben even voor je op een rijtje gezet waarom er nog steeds regelmatig een bezoek wordt gebracht aan de winkelstraat. Wel zo handig om te weten!

Lees het hele artikel

MIJN EVENEMENT (VOOR)FINANCIEREN…. HOE DAN?

Het zonnetje komt steeds meer door en bij de organisatoren van muziek, food, drank en andere culturele festivals begint het te kriebelen. Nog maar even en ze kunnen hun gasten weer blij maken en hun kassa laten rinkelen. Maar nu is die kassa wellicht bijna leeg terwijl er toch de nodige aanbetalingen gedaan moeten worden. Duidelijk geval van “de kost gaat voor de baat uit”.

Lees het hele artikel

Zakelijk lenen voor de retail

Dit artikel beschrijft de meest gebruikte zakelijke leningen voor de retail. Net zoals er verschillende redenen zijn voor een dergelijke lening, zijn er vele verschillende financieringsvormen die aansluiten bij de wensen van ondernemers in de retail. Tenslotte maakt u kennis met een snelle en gemakkelijke zakelijke lening die specifiek is ontwikkeld voor retailers in het mkb, die ook nog eens automatisch voor u aflost.

Lees het hele artikel

Krediet voor de horeca: de meest gebruikte horecafinancieringen op een rij

In dit artikel leest u alles over de meest gebruikte financieringsvormen voor de horeca. Niet alleen kunt u zo gemakkelijk verschillende opties met elkaar vergelijken, ook de voor- en nadelen van alle horecaleningen zijn beschreven. Tenslotte introduceren we een nieuwe, intelligente financiering voor de horeca waarmee u snel en eenvoudig over geld kunt beschikken: het PIN Voorschot.

Lees het hele artikel

Zó financiert u uw voorraad op de beste manier

In dit artikel leest u alles over de ins en outs van voorraadfinanciering, een populaire financieringsvorm voor retailers. Vandaag de dag zijn meer manieren dan ooit tevoren om uw winkelvoorraad te financieren, maar er zijn wel risico’s verbonden aan dergelijke financieringsvormen waarmee u rekening dient te houden. Tevens maakt u in dit artikel kennis met een snelle en gemakkelijke manier waarop u als retailer over kapitaal kunt beschikken en automatisch af kunt lossen naar draagkracht.

Lees het hele artikel

Leen geld om te groeien, maar bepaal goed hoe lang

Een ondernemer leent soms geld. Denk maar aan een laagseizoen en krap bij kas zitten, of die buffer voor onvoorziene uitgaven achter de hand hebben. Zolang je in kansen blijft denken, is geld lenen voor de korte termijn zeker interessant; ongeveer 6 maanden een PINVoorschot, waarbij je als ondernemer dagelijks, geheel geautomatiseerd middels een vast percentage het geleende bedrag terugbetaalt.

Lees het hele artikel

PIN Voorschot: automatische aflossing via je pinapparaat

Herken je dit? Je hebt snel een paar duizend euro nodig voor de verbouwing van je winkel, extra voorraad of de aanschaf van een bedrijfsmiddel. Je bank heeft geen tijd voor je omdat het te lenen bedrag te klein is. PINVoorschot maakt het je gemakkelijk. Binnen een paar dagen staat het geld op je rekening. Het aflossen gaat gewoon via de pinbetalingen van je klanten. Een financiële innovatie die uitblinkt in eenvoud.

Lees het hele artikel

MKB Krediet: Wat is het en wanneer komt u ervoor in aanmerking?

Als mkb’er kunt u niet altijd eenvoudig geld lenen. Stuit u op een dichte deur? Dan biedt een speciaal mkb-krediet mogelijk uitkomst. Een mkb-krediet is een zakelijk krediet voor een bedrag van minimaal € 50.000 en maximaal € 250.000. Het maakt bij dit krediet niet uit of u voor het eerst een bedrijf start, al jaren ondernemer bent, werkt als zzp’er of bijvoorbeeld een bestaand bedrijf overneemt. Als u de geldvertrekker niet genoeg zekerheid kunt bieden, is er bovendien een variant: het mkb-borgstellingskrediet.

Lees het hele artikel

Microkrediet: Voor wie wel en voor wie niet?

Microkrediet is een maatschappelijke vorm van geld lenen. De kans is dan ook groot dat u direct denkt aan koningin Máxima die zich namens de Verenigde Naties inzet voor microfinanciering in ontwikkelingslanden. Sinds 2006 worden microkredieten echter ook in Nederland aangeboden - en ook daarvoor zet de koningin zich in. Sinds 2007 maakt Máxima deel uit van de Raad voor de Microfinanciering, een initiatief om beginnende ondernemers in Nederland een steuntje in de rug te bieden. Dat is dan ook precies waarvoor microkrediet in Nederland is bedoeld.

Lees het hele artikel

Voorfinanciering: hoe vervelend is dat en hoe lost u het op?

Als u in de supermarkt tegen de kassière zegt dat u over een dag of 30 terugkomt om te betalen, zal ze u vreemd aankijken. Haar blik wordt er een van complete ontsteltenis als u zegt dat u tussen nu en een maand of 2 terugkomt. Of zelfs over 3. Zo vreemd als het voor consumenten is, zo gewoon is het in de zakelijke wereld. Daar is boter bij de vis tegenwoordig juist een uitzondering. Bent u ondernemer en verkoopt u producten of diensten aan bedrijven, dan ontkomt u dus bijna niet aan ‘voorfinanciering’. Hoe vervelend is dat? En hoe lost u het op?

Lees het hele artikel

MKB Financiering: Wanneer is 'op de pof' zakendoen verstandig?

Veel mensen houden er niet van: geld lenen. Privé sluiten we meestal nog wel een hypotheek af - en ook een auto kopen op afbetaling is redelijk geaccepteerd. Maar verder? Iedereen weet: lenen kost geld. En dus geven de meeste Nederlanders de voorkeur aan eerst sparen en dan uitgeven. In de zakelijke wereld is dat niet altijd mogelijk. Zeker in het mkb zijn er relatief weinig bedrijven die voldoende eigen vermogen hebben om te investeren in dure machines, nieuwe producten of extra personeel. Vroeg of laat krijgen de meeste ondernemers er dus mee te maken: financieren met vreemd vermogen. Maar is zakendoen ‘op de pof’ met mkb financiering wel zo erg?

Lees het hele artikel

Een bedrijfslening: wat kost het en wat kunt u ermee?

Een bedrijfslening is voor veel ondernemers noodzakelijk om verder te komen met hun bedrijf. De een heeft het nodig om een nieuw bedrijf of een nieuwe bedrijfstak op te richten, de ander zoekt een bedrijfslening om te groeien. Dat kan bijvoorbeeld door een nieuw kantoorpand te kopen, extra voorraden aan te leggen, meer personeel aan te nemen, vestigingen te openen of door nieuwe markten aan te boren. Wat uw zakelijke wensen ook zijn: ze kosten allemaal geld. Heeft u dat niet of onvoldoende? Dan biedt een bedrijfslening uitkomst. Maar wat kost een bedrijfslening en wat kunt u ermee?

Lees het hele artikel

Geld lenen als startende ondernemer? Dit zijn uw opties

Als u als startende ondernemer voldoende spaargeld op de bank heeft, kunt u direct de deuren van uw nieuwe bedrijf openen. Lastiger wordt het als u geld moet lenen. Uiteraard kunt u dan aankloppen bij uw bank, maar u moet met érg goede plannen komen om daar als startende ondernemer te kunnen lenen. Banken staan niet meer te popelen om leningen aan starters te verstrekken. Gelukkig heeft u verschillende andere mogelijkheden. Geld lenen als startende ondernemer? Dit zijn uw opties.

Lees het hele artikel

Shermal heeft het ondernemershart op de juiste plek

Eigenaar Shermal Verwoolde is ondernemer tussen de pauwen en zwanen. In zijn lunchroom, het Paviljoen, leidt hij jongeren op die een tweede kans verdienen. Dit voorjaar gebruikte hij het PIN Voorschot als extra werkkapitaal. Shermal: “Vlak voor het hoogseizoen konden we grote cateringklussen aannemen, inkopen doen en het terras opknappen. Het werkt doeltreffend en snel.”

Lees het hele artikel

Zakelijk krediet: waar moet u op letten?

Wilt u investeren in uw bedrijf en heeft u daarvoor onvoldoende eigen vermogen? Dan biedt een zakelijk krediet uitkomst. Met een zakelijke lening kunt u bijvoorbeeld een nieuw bedrijfspand betrekken, verbouwen, extra personeel aannemen, investeren in nieuwe systemen of grotere voorraden inkopen.

Lees het hele artikel

Financiering nodig? Zet de TWEEDE stap!

Een reis van 10.000 kilometer begint bij de eerste stap, maar de reis naar 10.000 EURO begint bij de tweede stap. Waarom? Omdat de eerste stap op weg naar financiering bijna altijd naar een Bank óf naar de boekhouder is. Lees het hele artikel

Lees het hele artikel

5 tips voor een succesvolle zomer in de horeca

De eerste mooie dagen van het jaar hebben we alweer achter de rug en we hebben nog een hele zomer voor de boeg. Hoe zorg je er nou voor dat jouw horecazaak helemaal klaar is voor de zomer? En met welke investeringen zorg je voor een omzet-boost? Hier lees je 5 van onze tips!

Lees het hele artikel

Floris Werdmölder: ‘Succes van een Voorschot terugzien in de cijfers van de ondernemer; fantastisch’

Floris Werdmölder beoordeelt alle WEB- en PIN Voorschot aanvragen. Ook behandelt hij de dubieuze debiteuren en is betrokken bij de financiën en operatie van EMF. “Als ik aan vervolgcijfers zie dat een ondernemer beter heeft kunnen draaien dankzij een voorschot op zijn PIN omzet; dat is fantastisch,” zegt Floris. Samen met zijn broer Diederik zetten ze de eerste stappen richting EMF Finance. Floris werkte toen nog bij de Rabobank. “Het grootste verschil? Wij kunnen risico’s nemen die een bank niet neemt. We schrikken er niet van als het vermogen of de winst negatief is.”

Lees het hele artikel

EMF & Marina van Rossum gaan voor gezonde ondernemingen

Onze adviseur in regio Zuid, Melle Koers, en dé blijmaker van Limburg slaan de handen in één. Marina van Rossum is de eerste en enige gecertificeerde MKB-kredietcoach van Limburg en mede-eigenaar van Online Accountants MKB Sittard. Ze zet zich al bijna 10 jaar in voor ondernemers. Samen hebben we de eerste ondernemers in de regio al kunnen ondersteunen met een PIN Voorschot. Marina van Rossum: “Ik spreek veel ondernemers voor wie het PIN Voorschot een oplossing kan zijn. Samen kijken we wat het beste is voor een ondernemer. Dat maakt dat je gezonde financieringen gaat creëren en gezonde ondernemingen. Dat is het belangrijkste.”

Lees het hele artikel

OK – On the Go - Tikkie – Skippen - Payconiq

Er worden steeds meer betaalmethodes ontwikkeld om het leven van de consument makkelijker te maken. Maar wordt ook gedacht aan het belang van de ondernemer? Natuurlijk volgt een slimme ondernemer de wensen van zijn klanten, maar wat nu als die klanten op verschillende manieren willen betalen? In de jaren BCC (Before Credit Card) was een betaling óf met munten en briefjes óf met een eurocheck. Simpel, maar ook tijdrovend en foutgevoelig. Ruimte dus voor verbetering door technologie.

Lees het hele artikel

Tips om je onderneming te financieren

Een onderneming starten of verder uitbreiden is een spannend proces van lange duur. De nodige financiering vinden om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen kan vaak een groot struikelblok vormen. Veel geldverstrekkers staan sceptisch tegenover jonge bedrijven. In dit artikel worden daarom 5 manieren besproken om externe financiering te krijgen voor je onderneming en sluiten we af met enkele korte tips om je ondernemersplan te pitchen bij de geldverstrekker.

Lees het hele artikel

Dwina: “Durf weer te ondernemen!”

Dwina Winter zet zich vol enthousiasme in voor de public relations en communicatie sinds de start van EMF. Alles om het succes en de kracht van PIN Voorschot te bewijzen. ‘Durf te ondernemen’, is haar motto. “Focus juist op wat goed gaat in je onderneming. Probeer daarvan te profiteren.”

Lees het hele artikel

Wij zijn jarig!

Vandaag bestaan wij 3 jaar. We zijn super trots op wat we gepresteerd hebben in deze 3 jaar. Wat hebben we veel ondernemers kunnen helpen aan een geschikte financiering met het PIN Voorschot. Wat zijn de ervaringen van de mensen die al 3 jaar fulltime aan PIN Voorschot werken?

Lees het hele artikel

Slim investeren: speeltoestel publiekstrekker Restaurant aan de Meule

Michel Reijnders, eigenaar van Restaurant aan de Meule investeerde onlangs in een speeltoestel. Nu trekt hij meer publiek en blijven gasten langer zitten; extra omzet dus. Michel: “Een grote aanschaf is echter een aanslag op je liquiditeit. Met PIN Voorschot was de aankoop snel uitvoerbaar. Nu kunnen we aflossen, zonder dat we daar omkijken naar hebben.”

Lees het hele artikel

Slimmer en groter inkopen voor webwinkel

Na tegenvallende cijfers in 2016 en een bedrijfsovername gebruikt eigenaar Frank het WEB Voorschot voor zijn webwinkel. “Uiteindelijk gaat het om het verhaal van jezelf als ondernemer. Je wilt uit een negatieve spiraal komen maar daar heb je hulp bij nodig.” Nu gebruikt hij de liquiditeit om slimmer en groter in te kopen in het buitenland.

Lees het hele artikel

HELP...! Het gaat (nu) goed

De economie groeit, de koopkracht stijgt en de werkloosheid daalt. Het gaat dus goed in Nederland. Als ondernemer wil je dat graag terugzien in een stijgende omzet en meer winst. Maar dat gaat niet vanzelf!

Lees het hele artikel

Stagiair David Bos sprak 21 ondernemers over het PIN Voorschot

Deze week rondt David Bos zijn afstudeerstage af bij EMF Finance. Het afgelopen half jaar sprak hij 21 ondernemers die met het PIN Voorschot werken en ging hij met de adviseurs mee het land in. David: “Ik ben door de eigenaren overal vriendelijk ontvangen. Het zijn allemaal ontzettend gedreven mensen. Die gesprekken zijn erg leerzaam geweest.” Dank aan onze gastvrije ondernemers én aan David!

Lees het hele artikel

Dat gaat je geen bal aan!

Ondernemers zijn over het algemeen best vrijgevig als het om persoonlijke informatie gaat. In onze dagelijkse praktijk horen we over geboortes, huwelijken en verjaardagen maar ook over ziektes, echtscheidingen en overlijdens. Niet alleen goed nieuws wordt gedeeld.

Lees het hele artikel

Kristian Lapré van DressNoCode: “Het inkopen van onze collectie is nu nóg gemakkelijker”

11 jaar geleden begonnen de broers Kristian en Martin een online fashion webshop met - voornamelijk Scandinavische - kledingmerken, die zich kenmerken door hun unieke designs, pasvorm en kwaliteit. Ook zijn de mannen distributeur van topmerken voor een groot aantal winkels in Nederland. Voor de inkoop reizen zij meerdere malen per jaar af naar steden als Kopenhagen en Stockholm. Kristian: “Mede dankzij het WEB voorschot hebben we nieuwe merken kunnen toevoegen.”

Lees het hele artikel

Franchise+: inspiratie & informatie

Donderdag 23 november 2017 vindt het Franchise+ Event plaats; de jaarlijkse inspiratiedag voor franchisegevers uit alle branches. Diederik spreekt namens EMF over alternatieve financieringen tijdens dit event en vertelt over de mogelijkheden die wij franchisenemers kunnen bieden. In de aanloop van het event spraken we met Guido van der Horst, uitgever van Franchise+.

Lees het hele artikel

Succesvol de winter & feestdagen door!

De belangrijkste tijd van het jaar breekt aan voor vele MKB ondernemers. De periode dat de consument zijn geld uitgeeft en graag verwend wil worden. Het geld kan maar één keer uitgegeven worden en dat moet natuurlijk bij u gebeuren!

Lees het hele artikel

Festival Paradigm: 'Prettiger werken met financiële speelruimte"

Technofestival Paradigm is een driedaags fenomeen in Groningen en trok afgelopen zomer 10.000 bezoekers. “We groeien nog elk jaar door”, vertelt mede-eigenaar Piter Terpstra. Het Groningse evenement maakte gebruik van een voorschot van één maand. Piter: “Vooraf aan het festival zijn er zoveel kosten. Die financiële speelruimte heb je gewoon nodig.”

Lees het hele artikel

Melle; EMF-accountmanager in regio ZUID-Nederland

Melle Koers, accountmanager van het zuiden, begon zelf als verkoper op de markt en gebruikt die ervaring nu om andere ondernemers te adviseren. Melle: Ik herken de positie waarin ondernemers zitten en put uit eigen ervaring. Je onderneemt om geld te verdienen. Ik vind het razend interessant om te sparren over welke opties iemand heeft voor zijn financiering en onderneming.

Lees het hele artikel

Deze maand arm :-( Volgende maand rijk:-)

KABOEM! Het vuurwerk knalt op middernacht en de vuurwerkverkoper kijkt met een blijde grijns naar zijn goedgevulde kassa. Maar een paar weken geleden was die kassa helemaal niet vol. En juist toen moest hij zijn voorraad (aan)betalen in de wetenschap dat er nog een paar weken niets verkocht zou worden. Een duidelijk geval van “de kost gaat voor de baat uit”.

Lees het hele artikel

"De snelste oplossing voor retailers"

“Het ondernemers zo makkelijk mogelijk maken. Dat is ons doel. In de retail is snelheid belangrijk, je wil snel extra geld inzetten voor je winkel als dat nodig is. Het PIN Voorschot is dan de snelste oplossing.” Dave Quadvlieg is branchespecialist schoenen & sport bij INretail. Hij deelt zijn kijk op het PIN Voorschot.

Lees het hele artikel

Case Study: Point Fashion

Op 1 december 2016 zijn Naveed en Albertino de mooie kledingwinkel Point Fashion begonnen aan de Westzijde in Zaandam. Voor de opening is het hele pand verbouwd en het ziet er fantastisch uit.

Lees het hele artikel

Column Diederik Werdmölder: “Financieel Tinderen”

Als ondernemer heb je veel keuze om een partner voor de financiering van je onderneming te vinden. Maar hoe vind je nou die partner waar je een gelukkige relatie mee op kunt bouwen? Maar hoe vind je nou die partner waar je een gelukkige relatie mee op kunt bouwen? Kun je dat beoordelen aan de hand van uiterlijke kenmerken? Of ga je er tijd en moeite in te stoppen om ook de niet zichtbare kenmerken van je toekomstige zakenpartner te ontdekken?

Lees het hele artikel

Ontmoet onze collega Karst de Jong

Karst de Jong over ondernemers, ambities en risico’s Karst de Jong, accountmanager voor regio Oost–Nederland, vertelt als EMF–teamlid van het eerste uur over wat hij voor u kan betekenen. “Ondernemers staan voor hun eigen zaak. Dat vind ik mooi. Daarmee onderscheiden ze zich van iemand in loondienst. Ze durven risico’s te nemen voor hun passie. Dan is het niet gek als je soms financiële hulp nodig hebt. Dat hoort bij het vak. Het is gaaf dat we die mensen kunnen helpen, dat geeft mij ook voldoening.”

Lees het hele artikel

Omzet winkeliers eerder beschikbaar

Met de paasdrukte voor de deur en vanaf gisteren de snelwegen overvol, is de toeristenstroom in Nederland in volle gang. De late Pasen is dit jaar zeker in zijn voordeel gezien de kans op beter weer en er zit meer ruimte tussen de voorjaarsvakantie.

Lees het hele artikel

Voorwoord

Binnensteden, winkelstraten en winkelcentrums economisch gezond houden! Iets waar we ons iedere dag mee bezig houden!

Lees het hele artikel

Hoe lang houdt de winkelstraat dit nog vol?

De noodzakelijke maar gedwongen sluiting van de horeca en de intelligente vorm van een ‘lockdown’ heeft invloed op de (pin)omzetten van bijna alle branches. De horeca en branches zoals kappers en sportscholen zien minder of zelfs helemaal geen omzet. Drogisten en supermarkten zullen betere omzetten zien. Hoe hard wordt de middenstand daadwerkelijk geraakt door de maatregel die is getroffen door de overheid? En hoelang is deze situatie economisch houdbaar?

Lees het hele artikel

Investeren in trends

Als ondernemer ben je constant in beweging. Vooral in de horeca. Er is veel concurrentie, vaak op een steenworp afstand. Hoe blijf je relevant en waar liggen je kansen? We hebben 4 opties voor je op een rijtje gezet om in te investeren.

Lees het hele artikel

PIN Voorschot ontvangt keurmerk "Erkend MKB Financier"

PIN Voorschot heeft als twaalfde bedrijf in Nederland het keurmerk “Erkend MKB Financier” ontvangen van de Stichting MKB Financiering. Het keurmerk is in het leven geroepen om de kwaliteit, professionaliteit en transparantie in de mkb financieringsmarkt te bevorderen. Dit keurmerk ontvangt een mkb financier die voldoet aan een aantal belangrijke eisen op het gebied van verantwoord en passend financieren van mkb ondernemers.

Lees het hele artikel

De 4 belangrijkste redenen waarom mensen een fysieke winkel bezoeken

Wanneer koopt iemand nog iets in de winkel in plaats van online? Vaak wordt er gezegd dat de fysieke winkels ten dode zijn opgeschreven. Het tegendeel is gelukkig waar. Consumenten geven namelijk aan de fysieke winkel nog regelmatig te bezoeken. We hebben even voor je op een rijtje gezet waarom er nog steeds regelmatig een bezoek wordt gebracht aan de winkelstraat. Wel zo handig om te weten!

Lees het hele artikel
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren